آژانس دیجیتال مارکتینگ اپتیسان

19 ترفند جستجو در گوگل به صورت حرفه ای + pdf

آموزش ترفند جستجو در گوگل
تکنیک‌های جذاب گوگل

19 ترفند جست و جو در گوگل

ما هر روز از گوگل استفاده می‌کنیم و به وسیله آن مشکلات خود را حل می‌کنیم. البته با این وجود خیلی از ما، حتی درصد کوچکی از امکانات گوگل را هم نمی‌دانیم و هر روزه به یک سرچ ساده بسنده می‌کنیم. گوگل همه چیز را می‌داند. فرقی ندارد در مورد وضعیت هوای چند روز آینده یا پیدا کردن رستورانی در یک منطقه‌، فقط کافیست مشکل و سوال‌تان را با گوگل در میان بگذارید.

واقعاً برای گوگل فرقی ندارد. شما عجیب‌ترین سوال‌های دنیا و حتی آن سوال‌هایی که خجالت می‌کشید از کسی بپرسید، می‌توانید با خیال راحت از گوگل بپرسید و در کسری از ثانیه به هزاران جواب برسید. البته با این که در هر صورت جواب سوال‌های خود را از گوگل پیدا خواهید کرد، باز هم بستگی دارد که چه سوالی و چگونه از گوگل بپرسید.

درباره چی قراره بخونیم؟!

آموزش جستجو در گوگل از این جهت مهم است که خیلی از ترفندها باعث می‌شوند زودتر و راحت‌تر به جواب درست برسید. مخصوصاً اگر یک سرکی در صفحه‌های دوم و سوم گوگل بچرخانید، متوجه می‌شوید که چه‌قدر استفاده از ترفند جستجو در گوگل مهم و ضروری است. چون اکثراً ما جواب سوال خودمان را در صفحه اول گوگل پیدا می‌کنیم و شاید جواب‌های کامل‌‌تر و مرتبط‌ در صفحات بعد را از دست بدهیم. پس بهتر است وقتی برای آموزش سرچ گوگل اختصاص دهیم و با استفاده از چند ترفند سرچ گوگل سوال خود را دقیق و واضح بپرسیم و از طرف دیگر بهترین نتیجه ممکن را به‌راحتی پیدا کنیم.

در این مقاله از مجله اُپتیسان به بررسی 19 ترفند برای جستجو حرفه ای در گوگل پرداخته‌ایم. پس اگر روزانه سوال‌های زیادی از گوگل دارید، با ما همراه باشید. چندین ترفند جستجو در گوگل را به شما معرفی می‌کنیم تا بتوانید از آن‌ها استفاده کنید و دقیقاً به آن‌چه که دنبالش هستید در گوگل برسید.

دقیق تر سرچ کنید

سرچ دقیق با کوتیشن مارک

در حالت عادی گوگل کلمه‌های مورد نظر شما را سرچ کرده و نتایجی مطابق آن برای شما پیدا می‌کند. در مواقع خاص شاید کلمه‌ای از عبارت شما در نتایج پیدا نشود. با قرار دادن یک کلمه یا عبارت در میان دو علامت نقل‌وقول یا همان کوتیشن مارک می‌توانید به گوگل بفهمانید که آن عبارت باید حتماً به همان ترتیب در نتیجه شما قرار داشته باشد.

البته در سرچ گوگل، کوتیشن مارک کاربردهای دیگری هم داردو مثلاً اگر جمله از یک رمان را در داخل آن قرار دهید می‌توانید نظر مردم درباره آن را بیابید. یا این روزها خیلی پیش می‌آید که در اینستاگرام جمله‌ای را به افراد معروف نسبت می‌دهند که با نوشتن آن جمله در داخل کوتیشن مارک می‌توانید دریابید که آن جمله واقعاً از کیست.

همان‌طور که مشاهده می‌کنید، با قرار دادن کلمه‌ی "برق صنعتی" در کوتیشن مارک، نتایج جستجو نزدیک به ۲۰ میلیون کاهش یافت و این یعنی سرچ دقیق و هدف‌مند در گوگل. اکنون تمام نتایج نشان داده شده لزوماْ درباره‌ی طراحی سایت برق صنعتی‌اند، نه انواع دیگر طراحی سایت. این ترفند جستجو در گوگل تاثیر خود را در صفحات دوم به بعد گوگل بیشتر نشان می‌دهد.

تعیین شرط جست و جو در گوگل

محدود کردن جست‌وجو با "OR"

با تایپ کردن «OR» فقط با حروف بزرگ بین عبارت‌های جست‌وجو، به گوگل می‌گویید که به دنبال مطابقت با هر یک از آن عبارت‌ها هستید. وقتی به دنبال چیزی می‌گردید که منابع مختلف ممکن است به‌طور متفاوتی آن را توصیف کنند، استفاده از این روش می‌تواند مفید باشد. برای مثال “video games” OR “computer games” که هم‌معنی می‌باشند. در واقع این ترفند سرچ گوگل انعطاف‌پذیر است و به شما امکان چندین سرچ هم‌زمان می‌دهد. می‌داند که ممکن است با جست‌و‌جوی تنها یک کلمه یا عبارت، چیزی را که می خواهید پیدا نکنید. بنابراین، به شما امکان می دهد چندین مورد را جست‌و‌جو کنید.

با استفاده از این ترفند می‌توانید یک کلمه یا عبارت را به همراه کلمه یا عبارت دوم جست‌و‌جو کنید. این می‌تواند به محدود کردن جست‌و‌جوی شما کمک کند تا دقیقاً آن‌چه را که به دنبال آن هستید، پیدا کنید. یک مثال خوب برای این مسئله “بهترین راه برای آماده شدن برای مصاحبه شغلی” OR “چگونه برای مصاحبه شغلی آماده شویم” می‌باشد.

ترفند جستجو در گوگل با OR
محدود کردن جست‌و‌جو با OR به شما امکان جست‌و‌جوی هم‌زمان بین عبارت‌های هم‌معنی را می‌دهد.
باز هم ویژه تر

حذف گزینه ها در جست و جو

با استفاده از خط فاصله یا همان علامت منها می‌توانید کلمه یا عبارتی را که نمی‌خواهید شامل نتایج جست‌و‌جوی شما شود را حذف کنید. بیش‌ترین کاربرد این ترفند جستجو در گوگل در زمانی است که سرچ شما معنای دوگانه‌ای داشته باشد. برای مثال می‌خواهید نقدهای کتابی را بخوانید که از آن فیلم هم ساخته‌اند اما شما هیچ کاری به آن فیلم ندارید و موضوع سرچ شما فقط کتاب می‌باشد.

ترفند جستجو در گوگل، حذف گزینه ها
با علامت منها (-) عبارت movie یا فیلم را از نتایج harry potter حذف کردیم. نتیجه؟ هر نوع محتوایی را نشان می‌دهد به جز فیلم؛ از کتاب و بازی گرفته تا ساعت مچی!
فقط برای یک سایت

آموزش جستجو در گوگل فقط در یک سایت

با استفاده از کلمه “site:” و نوشتن آدرس یک وب‌سایت، می‌توانید جستجو در گوگل را فقط به نتایج آن وب‌سایت و منبع محدود کنید که در بررسی ایندکس لینک ها در سئو سایت بسیار مفید است.. این نکته زمانی مفید است که به دنبال صفحه‌ای در وب‌سایتی می‌گردید و با سرچ عادی آن را به‌راحتی پیدا نکرده‌اید. مثلاً می‌خواهید بدانید اُپتیسان مقاله ای در باب رزومه نویسی دیجیتال مارکتینگ دارد یا نه. یا این که سایت نیویورک تایمز در مورد یک سلبریتی معروف چه اخباری منتشر کرده است.

ترفند سرچ گوگل فقط در یک سایت
ترفند جستجو در گوگل فقط در یک سایت مشخص با ":site"

البته راه دیگری برای استفاده از این ترفند، اما برای نتایج گسترده‌تر نیز وجود دارد. می‌توانیم جست‌و‌جوی خود را به یک منبع، مثل موسسات دانشگاهی (“edu”) یا سازمان‌های غیرانتفاعی (“org”) محدود کنیم. به سادگی به جای اسم سایت از عبارات گفته شده استفاده کرده و بعد سرچ مورد نظر خود را انجام می‌دهیم. این ترفند جستجو در گوگل زمانی مفید است که به دنبال اطلاعات معتبر و تحقیقاتی باشید. حتی می‌توانید مثل مثال زیر این روش را با چند ترفند سرچ گوگل قبلی که گقتیم نیز ترکیب کنید. در مثال زیر گرمایش جهانی را در این دو منبع و دامنه سرچ می‌کنیم.

آموزش جستجو در گوگل در یک دامنه
ترفند جستجو در گوگل در یک دامنه مشخص

حتی می‌توانید از کد یک کشور نیز استفاده کنید و تمام اطلاعات از یک دامین را پیدا کنید.

جستجو در دامنه یک کشور
با وارد کردن دامین ir، فقط نتایج دامین ایران نشان داده می‌شود.

حال اگر به جای کلمه site از کلمه source استفاده کنید، دیگر نیازی نیست که پسوند سایت را هم بنویسید.

ترفند سرچ گوگل در یک سایت مشخص
با نوشتن عبارت ":source"، نتایج را در یک سایت مشخص جستجو کنید.
زمان تعیین کنید.

آموزش سرچ گوگل بر اساس فیلتر زمانی

یک ترفند سرچ گوگل پر کاربرد که با این که جلوی چشم است در عین حال خیلی هم به آن بی‌توجهی می‌شود. شما به راحتی می‌توانید برای سرچ خود محدوده زمانی تعریف کنید. حال این محدوده زمانی می‌تواند یک ساعت یا ماه اخیر باشد یا این که بازه‌ای بین سال 2015 تا 2016 باشد. البته برای بازه زمانی می‌توانید در انتهای سرچ عبارت 2015..2016 را هم اضافه کنید. دست شما در این ترفند سرچ گوگل کاملاً باز است.

بیش‌ترین کاربرد این ترفند در پیدا کردن اخبار است. شما در رابطه با شخص یا موضوعی مثل یک بازی فوتبال در یک ساعت اخیر نیازمند اطلاعاتی هستید. یا این که در مورد اخبار یک کمپانی مثل اپل برای یک بازه زمانی سرچ کنید. استفاده از این ترفند خیلی راحت است. زیر نوار سرچ وارد Tools می‌شوید و در سمت چپ صفحه روی any time کلیک می‌کنید و بازه زمانی مورد نظر خود را انتخاب می‌کنید.

به تصاویر بالا دقت کنید. در تصویر جلویی، عبارت "آژانس دیجیتال مارکتینگ اُپتیسان" را جست‌و‌جو کردیم و از قسمت tools، بازه زمانی نتایج را روی any time تنظیم کردیم. گوگل صفحه‌ی ما را نشان می‌دهد. در تصویر پشت، بازه زمانی نتایج را بین سال‌های ۲۰۰۵ تا ۲۰۰۶ یعنی حدوداً بین سال‌های ۱۳۸۳ تا ۱۳۸۵ تنظیم کردیم. نتیجه‌ای برای جست‌و‌جو یافت نشد. دلیلش هم واضح است: خب، بین این سال‌ها اصلاً اپتیسان هنوز تاسیس نشده بود!

تخصصی جست و جو کنید.

Advanced Search (جستجوی پیشرفته)

هرچه در میان آموزش جستجو در گوگل وجود دارد را می‌توان در Advanced Search یا سرچ پیشرفته بدون نیاز به علائم خاص پیدا کرد. در این روش می‌توانید نتایج را با زبان، منطقه، آخرین به روز رسانی، دامنه، مکان، محتوای دقیق، نوع فایل و حق استفاده محدودتر کنید. در جست‌وجوی نیز می‌توان اندازه و نسبت تصویر، رنگ و نوع آن را مشخص کرد. در صفحه نتایج گوگل روی دکمه Quick Settings که به شکل یک چرخ‌دنده است و همه با آن آشنایی دارید، کلیک کنید و وارد Advanced Search شوید. حال با گزینه‌های زیادی روبه‌رو خواهید شد که می‌توانید سرچ خود را بر اساس آن‌ها سفارشی‌سازی کنید.

چند نکته ساده

سایر نکات آموزش سرچ در گوگل

قابلیت های موثر

قابلیت هایی که در جست و جوی بهتر شما را کمک میکنند.

تا این‌جای کار، در مقاله آموزش سرچ گوگل، انواع روش‌ها و نکاتی که می‌توانید سرچ خود را سفارشی کنید بیان کردیم. البته کار ما و شما با ترفند های جستجو در گوگل هنوز تمام نشده است. گوگل پر از قابلیت‌های گوناگون است. در ادامه چند ترفند سرچ گوگل را به شما آموزش می‌دهیم تا با قابلیت‌های سرچ گوگل به خوبی آشنا شوید و بدانید سرچ گوگل چه توانایی‌هایی دارد.

استفاده ابزاری اول

تایمر گوگل

فقط کافیست در گوگل سرچ کنید Timer تا بتوانید از آن استفاده کنید. می‌توانید تایمری را برای هر زمانی که می‌خواهید تنظیم کنید. در تب بالا در کنار Timer گزینه Stopwatch نیز وجود دارد که زمان از صفر شروع به شمارش می‌کند.

ترفند استفاده از تایمر گوگل
زمان، چیزی که گوگل به خوبی ارزش آن را درک می‌کند.
با گوگل سرگرم شید!

بازی‌های گوگل

گوگل حتی برای شما بازی هم فراهم کرده است. شما می‌توانید با سرچ عبارت‌های Roll Dice و Flip Coin به تاس و سکه دسترسی پیدا کنید و تاس بریزید یا شیر یا خط بازی کنید. البته در نواری که گوگل با این سرچ‌ها باز می‌کند از گزینه‌های دیگری مثل اسپینر، مدیتیشن، ماشین‌حساب و مترونوم نیز می‌توانید استفاده کنید.

ترفند بازی در سرچ گوگل
تاس بریزید. اسپینر را بچرخانید. با مترونوم ریتم‌ها و تمپو‌های مختلف موسیقی را امتحان کنید. گوگل همیشه چیزی برای سرگرم کردنتان رو خواهد کرد.
ریاضی حل کنید!

عملیات ریاضی با گوگل

گوگل در واقع یک ماشین‌حساب همراه هم هست. کافیست در باکس سرچ گوگل یک عملیات ریاضی مثل تقسیم (مثلا 47/89651) ، محاسبه لگاریتم (مثلا log 1852) یا ضرب (مثلا 8times3)  را بنویسید تا در کسری از ثانیه جواب شما را بدهد.

آموزش سرچ گوگل، عملیات ریاضی
از محاسبه‌ی ضرب و تقسیم تا لگاریتم و نسبت‌های مثلثاتی. دوست جستجوگر ما برای خودش یک پا انیشتینه!
واحد ها رو ساده تر بفهمید!

تبدیل واحد ها در گوگل

شما می‌توانید هر تبدیل واحدی را از گوگل درخواست کنید. سانتی‌متر به اینچ، متر به فوت یا یارد، کیلوگرم به پوند، دلار یه یورو و محاسبه هرگونه تبدیل واحدی را انجام دهید. هر شاخه‌ای مثل مساحت، طول، حجم، زاویه، دما، فشار و خیلی دسته‌های دیگر را گوگل را تعریف کرده و تمام واحدها را مهیا ساخته تا شما بتوانید هر گونه تبدیل واحدی را به راحتی انجام دهید. این ترفند جستجو در گوگل بسیار محبوب و کاربردی می‌باشد.

در این ترفند سرچ گوگل، می‌توانید با کلیک روی فلش مشخص شده، ابعاد دیگری مثل جرم، دما و حجم را انتخاب کرده و تبدیل واحد مورد نظر خود را انجام دهید. به نظر می‌رسد گوگل، کابوسی برای معلمان ریاضی و فیزیک، و دوستی خوب برای دانشجویان سر جلسه‌ی امتحان است.

از زمان عقب نمونید.

فهیمدن ساعت با گوگل

این هم یک ترفند جستجو در گوگل دیگر است که شما می‌توانید ساعت هر جایی از دنیا را از گوگل بپرسید. برای مثال می‌توانید بنویسید What time is it in Tokyo? و به‌سرعت جواب شما حاضر است.

ترفند فهمیدن ساعت با گوگل
طبق چیزی که گوگل نشان می‌دهد، سر صبح که ما در صف حلیم و کله پاچه‌ایم، ژاپنی‌ها چرت بعد از ناهارشان را می‌زنند.
تلفط درست کدومه؟!

تلفظ اعداد

در کشور خودمان هم خیلی اوقات اعداد را به انگلیسی تلفظ می‌کنیم. البته بیش‌تر اعداد تک رقمی و با یک عدد بزرگ که مواجه می‌شویم تلفظ آن سخت می‌شود. البته این یک مشکل جهانی است که گوگل آن را برطرف کرده است. کافیست عددی را بنویسید و در جلوی آن =English بگذارید تا تلفظ آن عدد را برای شما بنویسد.

آموزش ترفند تلفظ اعداد در گوگل
می‌دانستید انگلیسی زبان‌ها به میلیارد، billion می‌گویند؟

سخن پایانی

گوگل همه‌ چیز را می‌داند. فقط کافیست تا از آن هر سوالی که ذهنتان را مشغول کرده بپرسید تا به جواب مناسب برسید. جستجوی گوگل یک ابزار جستجوی بسیار قدرتمند است. با استفاده از نکات ذکر شده در این مطلب، می‌توانید هر چیزی را که دوست دارید و یا به آن نیاز دارید در وب جهانی بیابید. این می‌تواند یک پروژه مدرسه، قیمت سهام و یا متن آهنگ باشد.

البته بعضی خدمات گوگل مثل چک کردن بسته پستی و زمان پروازها، متاسفانه در ایران در دسترس نیست.به هر حال هر روزه سرچ گوگل برای شما کارساز است و با آن سر و کار دارید. البته بعد از خواندن این مقاله دیگر آموزش جستجو گوگل را به خوبی فرا گرفته‌اید و میتوانید از آن بهره ببرید.

در آخر مقاله، لینک دانلود فایل پی‌دی‌اف ترفند جستجو در گوگل را پایین‌تر گذاشته‌ایم. شما به راحتی می‌توانید خلاصه‌ای از نکات کاربردی سرچ گوگل را دریافت کنید و همراه خودتان داشته باشید و از قابلیت‌های جالب و کاربردی جست‌و‌جو در گوگل لذت ببرید.

در این مقاله از آژانس دیجیتال مارکتینگ اُپتیسان به معرفی و بررسی آموزش و ترفند جستجو در گوگل پرداختیم. امیدواریم که برای شما مفید بوده باشد و بتوانید از آن‌ها به خوبی استفاده کنید.

دانلود pdf جستجو حرفه ای در گوگل

در جزوه ی جستجو حرفه ای در گوگل، خلاصه‌ای از نکات مقاله را آورده‌ایم تا همراهتان داشته باشید و ازش استفاده کنید. برای دانلود این جزوه روی "دریافت فایل" کلیک کنید.

1 در مورد “19 ترفند جستجو در گوگل به صورت حرفه ای + pdf”

  1. گوگل واقعا خفنه. خصوصا اون قابلیت جستجو در بازه های زمانی مختلف واقعا کاربردیه. اخیرا واسه پیدا کردن یه خبر قدیمی ازش استفاده کردم

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اسکرول به بالا