آژانس دیجیتال مارکتینگ اپتیسان

بهترین و مطمئن ترین روش ریدایرکت لینک ها چیه؟ + آموزش تصویری

انواع ریدایرکت و آموزش ریدایرکت لینک ها

خب یه بار دیگه در اُپتیسان با آموزشی دیگر در خدمت شما هستیم. برای به حداکثر رسوندن پتانسیل سئو نکات ریزی به صورت زنجیروار وجود دارن که می‌تونن شما رو به موفقیت برسونن. یکی از این موارد که در سئو هم تاثیر زیادی داره، ریدایرکت لینک ها هستش.

خوندن این مطلب به  کارشناس‌های سئو پیشنهاد میشه چون خیلی ساده بهتون آموزش میده که بهترین روش ریدایرکت لینک ها چیه و کی و چه‌جوری باید ازشون استفاده کنین. با ما همراه باشین.

انواع روش ریدایرکت لینک
درباره چی قراره بخونیم؟!
کاربرد هر ریدایرکت چیه؟

انواع ریدایرکت

ریدایرکت کردن لینک یعنی انتقال یوزر به یک آدرس جدید. ریدایرکت لینک ها یعنی هروقت کسی وارد آدرس اولی شد، اتوماتیک وارد صفحه مقصد و ریدایرکت شده بشه. البته به همین سادگی هم نیست و این انتقال به کمک ریدایرکت، انواع خاصی داره. انتخاب از بین انواع ریدایرکت بستگی به هدف ما از ریدایرکت لینک داره.

انواع ریدایرکت رو با هم توی این مطلب بررسی می‌کنیم. مهم‌ترین نوع ریدایرکت لینک‌ها 301 هستش. ریدایرکت 301 برای سئو از همه بهتره و تمام اعتبار و امتیاز صفحه رو به صورت دائمی به صفحه مقصد منتقل می‌کنه و همین مسئله باعث میشه تا گوگل صفحه‌ای که بهش ریدایرکت کردیم رو به صورت رسمی بشناسه.

ریدایرکت دائمی لینک

ریدایرکت 301

از ریدایرکت 301 وقتی که می‌خوایم صفحات داخلی یک سایت مثل ارورهای 404 یا لینک‌های قدیمی رو به یک صفحه جدید انتقال بدیم، استفاده میشه. تغییر در ساختار لینک‌های سایت، انتقال کامل آدرس سایت، جابه‌جایی HTTP به HTTPS و دادن اعتبار صفحات داپلیکیت یا مشابه به یکی از اون‌ها استفاده می‌کنیم.

در واقع ریدایرکت 301 به ربات‌های گوگل می‌فهمونه که اون لینک قبلی اعتبار و ارزشش رو به لینک جدید انتقال داده.

ریدایرکت موقت لینک

ریدایرکت 302

ریدایرکت 302 یکی دیگه از انواع ریدایرکت هستش که در واقع ریدایرکت موقته. کاربرد ریدایرکت 302 هم به اندازه 301 زیاد نیست و بیش‌تر به در مواقعی می‌خوره که بخواهیم به صورت موقت از لینک دیگری استفاده کنیم یا تغییراتی توی سایت ایجاد کنیم. در این مواقع می‌تونیم با ریدایرکت 302 برای مدتی لینک رو جابه‌جا کنیم. این‌جوری هیچ اعتباری به لینک جدید منتقل نمیشه و هر موقع هم دلمون خواست می‌تونیم به لینک قبلی برگردیم. در واقع با ریدایرکت 302 به ربات‌های گوگل می‌فهمونیم که این یه ریدایرکت موقتیه و قرار نیست اعتبار صفحمون رو انتقال بدیم.

انواع دیگه ریدایرکت لینک ها خیلی کاربردی نیستن. ریدایرکت 308 شبیه به 301 و 307 شبیه به 302 هستش. با این تفاوت که ریدایرکت 307 و 308 یک نسخه ناقص و قدیمی‌ترن و فقط برای پروتوکل HTTP کاربرد دارن. یه ریدایرکت 303 هم داریم که بهتره تا حرفه‌‌ای نشدین از این‌ها استفاده نکنین.

ریدایرکت خطرناک وب!

ریدایرکت متا ریفرش

ولی یه ریدایرکت هم هست که از لحاظ سئویی برای سایت مضره. ریدایرکت متا ریفرش در واقع یک کد هستش که در هدر سایت قرار می‌گیره و به کاربر محدودیت زمانی میده. یعنی کاربر بعد از مدتی که رفرش کنه وارد لینک ریدایرکت شده میشه. چون متا ریفرش  به وسیله یک متا تگ محتوای HTML یک صفحه رو تغییر میده نرخ پرش سایت رو افزایش میده و روی رتبه‌های تاثیر منفی میذاره.

بهترین روش ریدایرکت لینک
تاثیر ریدایرکت روی سئو چیه؟

اهمیت ریدایرکت لینک

خب یه سوال مهمی هم پیش میاد که اصلاً چرا باید به ریدایرکت لینک ها نیاز پیدا کنیم. خب 2 تا دلیل مهم برای ریدایرکت لینک ها وجود داره. یکیش ساختار سایته. مثلاً می‌خوایم ساختار لینک‌‌های سایت رو عوض کنیم. اوایل خوب بلد نبودیم و الان که حرفه‌ای شدیم فهمیدیم که ساختار لینک‌ها مشکل داره. خب قرار نیست با پاک کردن صفحات کل زحماتون رو به باد بدیم. پس با یه ریدایرکت ساده هم اعتبار قبلی رو حفظ می‌کنیم و هم ساختار لینک‌هامون رو درست می‌کنیم.

بعضی وقت‌ها هم می‌خوایم یه تغییرات اساسی تو یه صفحه ایجاد کنیم. شاید هم حواسمون نبوده از یه مطلب 2 تا مشابه نوشتیم. خب اگه فقط پاکشون کنیم و یکی از صفحه‌های پاک شده توی گوگل باشه، کاربر با ارور 404 مواجه میشه و احتمالاً دیگه قید سایت شما رو می‌زنه. راهکار رو دیگه الان خودتون می‌دونیدو ریدایرکت کردن لینک ها و بس. پس بریم که متوجه بشیم بهترین روش ریدایرکت لینک ها چیه.

روش مطئمن اما سخت‌تر!

آموزش ریدایرکت از طریق هاست

قبل از شروع آموزش ریدایرکت در سی پنل و دایرکت ادمین باید بدونین که برای انجام ریدایرکت از طریق هاست اول از همه باید از فروشگاهی که هاست رو خریدین وارد دایرکت ادمین یا سی‌ پنل بشین. یا اینکه بعد از آدرس سایت :2222 یا /config بنویسین، می‌تونین از طریق یوزر و پسورد وارد رابط کاربری هاست بشین. مزیت اصلی ریدایرکت از طریق هاست اینه که شما از انجام درست و دقیق ریدایرکت لینک ها کاملاً مطمئن میشین و در ضمن نیازی هم نیست با نصب یک افزونه اضافی، سایت رو سنگین کنین.

رابط کاربری نه چندان پیچیده

آموزش ریدایرکت در سی پنل

خب حالا برای انجام ریدایرکت در سی پنل باید وارد تب دامنه‌ها و گزینه Redirects بشین. در ریدایرکت لینک ها 4 قسمت وجود داره. اولیش Type هستش که شما دیگه الان خیلی خوب انواع ریدایرکت رو بلدین و خیلی زود از 301 استفاده می‌‌کنین. باکس دوم لینکیه که قراره ریدایرکت بشه و باکس سوم Redirects to یا همون صفحه جدید هستش.

این‌جا باید حواستون باشه که تیک redirect with or without www رو بزنین و بعد فقط کافیه روی دکمه add کلیک کنید تا ریدایرکت انجام بشه. که این مورد براساس ساختار اصلی لینک سایتتون عمدتا بدون www هست.

فضای خشک‌تر و ساده‌تر

آموزش ریدایرکت در دایرکت ادمین

برای انجام ریدایرکت در دایرکت ادمین اول از همه باید وارد تب Advanced Featured بشین و در گزینه‌های موجود روی Site Redirection کلیک کنین.

از این‌جا به بعد دیگه کار راحته. باکس Local URL Path برای لینک قدیمی، Redirect Type نوع ریدایرکت و باکس آخر Destination URL که لینک مقصد رو توی اون وارد می‌کنیم. کار تمومه و فقط باید روی دکمه Save کلیک کنین تا ریدایرکت لینک انجام بشه.

یکم توی کدها دست ببریم!

آموزش ریدایرکت به کمک فایل htaccess

خب شما برای انجام ریدایرکت در هاست می‌تونین از قسمت فایل منیجر و فایلی به اسم htaccess هم کمک بگیرین. این فایل دسترسی به سایت و کنترل عملکرد آن را مشخص می‌کند و می‌توان از آن برای ریدایرکت لینک ها نیز به راحتی استفاده کرد.

برای پیدا کردن فایل htaccess اول باید Show Hidden Files را فعال کنید. بهتر است قبل از انجام هرگونه تغییر از فایل بک‌آپ بگیرین. در ضمن اگه نمی‌دونین htaccess رو کجا پیدا کنین باید برین توی فولدر public_html. باید بدونین که یه اشتباه توی این فایل باعث میشه کل سایت خراب شه، پس بهتره یه کپی ازش با اسم htaccess_old داشته باشین که بتونین با خیال راحت کار رو انجام بدین.

فرض کنین ما می‌خوایم لینک http://example.com/old-page به http://example.com/new-page رو ریدایرکت کنیم. باید ادیت متنی htaccess رو باز کنیم و کد زیر رو داخل اون وارد کنیم.

				
					RewriteEngine On
RewriteRule ^old-page$ /new-page [R=301,L]
				
			

بعد از این فایل متنی رو سیو کرده و ریدایرکت انجام شده. از این به بعد هرکسی وارد لینک http://example.com/old-page بشه مستقیم به لینک http://example.com/new-page هدایت میشه و تمام.

یه تغییر همگانی توی سایت

Wild Card Redirect

در این‌جای کار ریدایرکت در سی پنل یا دایرکت ادمین می‌رسین به یه قسمت جدید به اسم ریدایرکت Wild card که نیاز به توضیح بیش‌تری داره. ریدایرکت Wild card که هیچ معادل فارسی براش پیدا نکردم هم یک نوع ریدایرکته که به شما این امکان رو میده که چند URL یا کل زیر دامنه رو با استفاده از یک قانون یا الگوی واحد تغییر مسیر بدین.

برای مثال، فرض کنید مالک دامنه example.com هستین و می‌خواین همه URL‌های یک زیر دامنه خاص مثل blog.example.com رو به یک زیر دامنه جدید مثل newblog.example.com ریدایرکت کنید. به‌جای ریدایرکت‌های جداگونه برای هر URL در زیر دامنه وبلاگ، می‌تونین از ریدایرکت Wild card استفاده کنین.

رابط کاربری ساده و جذاب

آموزش ریدایرکت با افزونه

خب ما که تا همین‌جای مقاله بهترین روش ریدایرکت لینک ها رو آموزش دادیم و شما هم کارتون انجام شده. ولی خب بد نیست روش‌های دیگه‌ای هم بلد باشین. به هر حال شما یک متخصص سئو هستین و این اطلاعات لازمتون میشه. برای ریدایرکت لینک ها می‌توانین از افزونه‌های مختلفی استفاده کنین. ریدایرکت با افزونه های پولی سئو مثل All in one SEO و Yoast خیلی راحت انجام میشه. از طرفی هم افزونه‌هایی وجود دارن که مخصوص ریدایرکت هستن و عموماً هم مجانی می‌تونین دانلودشون کنین. بیاین که ببینیم ریدایرکت با افزونه ها چجوری انجام میشن

دستیار لینک‌های شما

ریدایرکت لینک ها با All in One SEO

دیگه خیلی بعیده که یه سئوکار All in One SEO رو نشناسه. All in One SEO یک افزونه پولی سئو همه‌کاره هستش که فقط کافیه بهش دستور بدین تا کارا رو براتون انجام بده.

به کمک قسمت ریدایرکت در All in One SEO شما راحت می‌تونین خطاهای 404 رو شناسایی کنین و ریدایرکت 301 رو انجام بدین.

طرز کارش هم خیلی آسونه و فقط کافیه وارد تب Redirects بشین. Source URL لینک قدیمی، Target URL لینک جدید و Redirect Type هم نوع ریدایرکت هستش که با انتخاب این 3 مورد خیلی راحت ریدایرکت انجام میشه.

آموزش ریدایرکت با افزونه all in one seo
سازماندهی ریدایرکت‌ها

ریدایرکت لینک ها با Yoast

Yoast هم یک افزونه همه‌کاره سئو مثل All in One SEO هستش. شما می‌تونین انواع ریدایرکت لینک ها رو به Yoast هم بسپارین. بازم فقط کافیه در تب ریدایرکت Type، Old URL و URL رو وارد کنین تا کارا انجام بشن.

آموزش ریدایرکت با yoast
داشبورد ساده ریدایرکت

ریدایرکت لینک ها با Rank Math

خب Rank Math هم یک افزونه همه‌کاره سئو است. اول از همه باید وارد منو ریدایرکت در گزینه‌های رنک‌مث بروید. بعد در صفحه ریدایرکت باید روی دکمه افزودن جدید کلیک کنید تا باکس‌های مورد نیاز ریدایرکت باز شوند. مطمئنم که از این‌جا به بعد رو دیگه خودتون می‌دونین که باید جلوی باکس‌های URLهای مبدا، URL مقصد و نوع ریدایرکت چی کار کنین.

آموزش ریدایرکت با rank math
داشبورد ساده ریدایرکت

ریدایرکت لینک ها با Quick Redirect

اول از همه باید Quick Redirect رو نصب کنین تا به منوی پیشخوان وردپرس شما اضافه بشه. این افزونه فقط مخصوص ریدایرکت کردن هستش. فقط کافیه روی منوی Quick Redirect کلیک کنید و در قسمت Request URL لینک مبدا و در فیلد Destination URL لینک مقصد و بعد نوع ریدایرکت که خودش دیفالت روی 301 هستش رو وارد کنین.

دو تا تیک هم هستن که حواستون رو پرت می‌کنن. تیک NF درواقع فعال کردن نوفالو هستش و تیک NW هم فعال بشه لینک تو یه تب جدید باز میشه.

البته بد نیست بدونین که برای ریدایرکت با افزونه می‌تونین از افزونه‌های دیگه‌ای که فقط مخصوص ریدایرکت هستن مثل Redirection، Safe Redirect Manager و SEO Redirection plugin هم به همین راحتی استفاده کنین و ریدایرکت با افزونه رو انجامش بدین.

سخن پایانی

با همراهان اپتیسان

خب دوستان و همکاران عزیز اگه با دقت کمی هم این مقاله رو خونده باشین، الان چند روش راحت از انواع ریدایرکت لینک‌ها رو بلدین و از این به بعد می‌تونین از این مسیرای ساده برای ریدایرکت استفاده کنین.

اگه با دلیل و کاربرد ریدایرکت هم آشنا نبودین که دیگه الان خوب می‌دونین که چه موقع و چرا و چه نوع ریدایرکتی لازمتون میشه. یادتون باشه صفحه 404 برای سئو سایتتون مثله سم میمونه و با ریدایرکت خیلی راحت این تهدید رو به فرصت تبدیل می‌کنین. امیدوارم که این مقاله از آژانس دیجیتال مارکتینگ اُپتیسان برای شما مفید بوده باشه و دیگه هر موقع نیاز به ریدایرکت داشتین یادتون بیاد که همه روش‌هاش رو کامل این‌جا یاد گرفتین. با اُپتیسان، به ساز توسعه گوش کن.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اسکرول به بالا